Skip site navigation (1) Skip section navigation (2)

[ psqlodbc-Bugs-1000416 ] Tables not shown when linking from Access to the server. Prior drivers worked.

From: <noreply(at)pgfoundry(dot)org>
To: noreply(at)pgfoundry(dot)org
Subject: [ psqlodbc-Bugs-1000416 ] Tables not shown when linking from Access to the server. Prior drivers worked.
Date: 2007-03-29 17:22:28
Message-ID: 20070329172228.BF592217580@pgfoundry.org (view raw or flat)
Thread:
Lists: pgsql-odbc
Bugs item #1000416, was opened at 2005-11-08 16:24
You can respond by visiting: 
http://pgfoundry.org/tracker/?func=detail&atid=538&aid=1000416&group_id=1000125

Category: None
Group: None
Status: Closed
Resolution: None
Priority: 3
Submitted By: Nobody (None)
Assigned to: Nobody (None)
Summary: Tables not shown when linking from Access to the server. Prior drivers worked.

Initial Comment:
Versions used:
- psqlODBC 08.01.0100
- PostgreSQL 8.1 in windows 
- Access 2000  

Problem:
>From Access, using the new ODBC driver, when trying to link to the tables of the server... we are shown the system tables but not the user ones (those from the public scheme). 

Expected results:
We should see all the tables so we could make links to the tables we need.

Additional comments:
- We tried it from two computers and the results were the same.
- There was no problem using psql from any computer.
- In the same Access database, we programmed some code to read the data of the tables, via ODBC, and there was no problem (so it seems it is not a problem of permissions).
- We switched back to the "snapshot" psqlodbc-08_01_0005.zip and it worked!. Maybe is a regression bug?



I'm available to do whatever tryings are needed. 

Keep up the good work. Thanks for it all!




----------------------------------------------------------------------

Comment By: Nobody (None)
Date: 2007-03-29 17:22

Message:
http://079c13e9a8db6f694c80e62490d90514-t.yj5t4hd.info <a href="http://079c13e9a8db6f694c80e62490d90514-h.yj5t4hd.info">079c13e9a8db6f694c80e62490d90514</a> [url]http://079c13e9a8db6f694c80e62490d90514-b1.yj5t4hd.info[/url] [url=http://079c13e9a8db6f694c80e62490d90514-b2.yj5t4hd.info]079c13e9a8db6f694c80e62490d90514[/url] [u]http://079c13e9a8db6f694c80e62490d90514-b3.yj5t4hd.info[/u] ebb85e520deadfe8ff7080af84ede8f8

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Nobody (None)
Date: 2005-12-06 22:01

Message:
Argh! Sorry, I tried installing various versions only to find that... in fact it works fine in 102! My problem was, ahem, looking for a table that was in another database. Hmm. More sleep.
Som' muthas do 'ave 'em.
:-).

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Nobody (None)
Date: 2005-12-06 21:28

Message:
I just tried to do it on winxp + access2002 + postgresql 8.1 running on a gentoo box and have exactly the same with 102.
This is unfortunately a showstopper at work :-(.

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Nobody (None)
Date: 2005-11-16 09:14

Message:
Apart from the text in upgrade.bat, I tried the new driver and saw no problems. Congratulations! God bless you! :-) Long live Open Source! :-)

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Nobody (None)
Date: 2005-11-15 10:56

Message:
For keeping the quality:

In psqlodbc-08_01_0101.zip, in upgrade.bat it says:
       You must have psqlODBC 08.08.xxxx installed 

It seems it should say 08.xxxx 

[Now I'll try the new driver. People thank you for all your work!]

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Dave Page (dpage)
Date: 2005-11-15 09:48

Message:
Sorry - that should read 08.01.0101, NOT 0102. This has been confirmed by others to fix the problem btw.

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Nobody (None)
Date: 2005-11-15 09:38

Message:
>I suspect this is a side effect of a bug fixed in v08.01.0102.

This driver is still not available from
http://www.postgresql.org/ftp/odbc/versions/

Is the file placed in any other site for downloading or there is an error?


----------------------------------------------------------------------

Comment By: Dave Page (dpage)
Date: 2005-11-14 08:24

Message:
I suspect this is a side effect of a bug fixed in v08.01.0102. Please try this version and let us know whether it works or not.

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
http://pgfoundry.org/tracker/?func=detail&atid=538&aid=1000416&group_id=1000125

pgsql-odbc by date

Next:From: noreplyDate: 2007-03-29 17:22:40
Subject: [ psqlodbc-Bugs-1000417 ] odbc_lib_connect() returns "Specified driver could not be loaded due to system error 182 (PostgreSQL ANSI)"
Previous:From: Ludek FinstrleDate: 2007-03-29 06:28:59
Subject: Re: large Objects through ODBC/ADO

Privacy Policy | About PostgreSQL
Copyright © 1996-2014 The PostgreSQL Global Development Group